Točka zdravja

Schüsslerjeve soli

Pomoč s Schüsslerjevimi solmi je telesu naraven in preizkušen pristop zdravljenja, ki se uporablja že več kot stoletje. V svetu so Schüsslerjeve soli zelo priljubljene in poznane, letošnja pomlad pa jih je prinesla tudi v slovenske lekarne.

 

  • Kaj so Schüsslerjeve soli?

Schüsslerjeve soli  (tkivne mineralne soli) so homeopatsko potencirani telesu lastni endogeni minerali. So učinkovita pomoč v preventivi in pri obvladovanju akutnih in kroničnih težav za samozdravljenje. Registrirana so kot zdravila in se lahko uporabljajo samostojno ali sočasno z zdravili uradne medicine, homeopatijo, prehranskimi dopolnili in drugimi alternativnimi metodami.

 

  • Kako delujejo?

Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler, nemški zdravnik in znanstvenik, je proučeval, kaj ohranja celice zdrave in učinkovite. Ugotovil je, da imajo telesne celice potrebo po posebej pripravljenih mineralnih soleh, ki jih celica lažje in bolje absorbira.

Če pride do neravnovesja mineralnih soli, se harmonija procesov poruši, telo pa začne razvijati različne težave fizične in/ali psihične narave, s katerimi nam sporoča, da mu določene snovi primanjkujejo.

Pri metodi Schüsslerjevih soli se ne borimo proti težavi, temveč delujemo na osnovni vzrok, kar kaže na podobnost s homeopatijo. Potrebno je prepoznati pomanjkanje mineralne soli, ki se zrcali skozi določeno težavo, in jo nadomestiti.

 

  • Podobnost s homeopatijo?

Schüsslerjeve soli  so pripravljene na način, ki je značilen za izdelavo homeopatskih zdravil – torej redčenje in potenciranje. Po mnenju Dr. Schüsslerja pa se njegova metoda jasno razlikuje od homeopatije, saj ne gre za princip »Simile« (podobno se zdravi s podobnim). Schüsslerjeve soli  so endogene mineralne spojine in delujejo na fizioloških in kemičnih procesih, ki potekajo v telesu.

 

  • 12 osnovnih mineralnih soli dr. Schüsslerja za moč telesa

Dr. Schüssler je identificiral 12 »življenjskih mineralnih soli«, ki pomagajo obnoviti intracelularno in ekstracelularno mineralno ravnovesje in s tem uravnati presnovne procese. Na ta način podprejo sposobnost samozdravljenja telesa. Poudariti je potrebno, da ne gre za to, da telo oskrbimo s količino potrebnega minerala, temveč izključno za specifično mineralno spojino s posebnim načinom izdelave, ki omogoča takojšnjo absorpcijo in prepoznavnost v telesu.

 

  • Kdo jih lahko uporablja in kako varne so?

Ker uravnavajo presnovne procese, nimajo neželenih učinkov, zato je njihova uporaba primerna za vse, tako za otroke, nosečnice kot tudi za starejše ljudi.

 

  • Telo nam z značilnimi težavami nekaj sporoča

Pomembno je vedeti, kaj nam telo skozi določene fizične in/ali psihične težave sporoča. V praksi nam tudi značilni znaki na obrazu pomagajo prepoznati potrebo po določeni Scüsslerjevi soli.

 

Spoštovani bralci Vestnika, skozi naslednje številke Vestnika, bomo korak za korakom odstirali tančice skrivnosti Scüsslerjevih soli.Posebej usposobljeni farmacevti v slovenskih lekarnah znamo strokovno svetovati možnosti in primernosti njihove uporabe in nujno potrebnih zakonitosti za učinkovito in varno uporabo ob izdaji zdravila.

 

Uradna medicina je in bo ostala poglavitna metoda zdravljenja! Vsekakor pa ne gre zanemariti in spregledati drugih priznanih in v svetu uveljavljenih alternativnih metod, ki lahko doprinesejo k izboljšanju zdravja in dobrega počutja, če je izvajanje v rokah za to usposobljenih strokovnjakov!

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Nazaj